ZAMKNIĘCIE SERWISU

Cyfrowy Polsat S.A. z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Łubinowa 4a, 03-878 Warszawa, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000010078, dla której akta rejestrowe prowadzi Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, o kapitale zakładowym 25 581 840,64 zł w całości wpłaconym, NIP 7961810732, niniejszym informuje, że kończy działalności w zakresie działalności Serwisu FrazPC.pl. Zamknięcie Serwisu nastąpi w dniu 31 grudnia 2018 roku. Do dnia 31 grudnia 2018 roku serwis będzie działał na dotychczasowych zasadach. Zachęcamy aby w tym okresie pobrać z Serwisu potrzebne użytkownikom materiały, gdyż po dniu 31 grudnia 2018 roku żadne materiały nie będą dostępne.

Adapter SATAtoUSB Problem.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta
  • Statsy wątku

rms84 | 13.08.2018 22:31 | Odpowiedzi: 9 | Śledzony: 1 | Czytano: 2252 razy

Wątków: 127 | Odpowiedzi: 400

Witam.

Posiadam adapter SATA to USB 2.0 pod który czasami podłączam drugi napęd DVD, problem w tym że od jakiegoś czasu jak adapter jest na stałe podpięty pod port USB to Windows po restarcie wywala komunikat iż nie można uruchomić urządzenia, co ciekawe jak wypnę adapter z portu USB i ponownie wepnę to DVD jest z powrotem widoczne i wszystko działa. Dodam iż adapter ma już 2 lata.


Adapter pada czy po prostu systemy głupieją ? Win 10 i Win 7 x64 .


Obrazek dodany przez użytkownika

Plik graficzny (zmniejszony z 800x600) pochodzi stąd




Pozdrawiam.

Skocz do ostatniej odpowiedzi | Pierwszy post na stronie

Odpowiedzi:

14.08.2018 06:52

Wątków: 316 | Odpowiedzi: 10257

Płyta Intel czy AMD?

Athlon II x4 630|Asus M4A87TD Evo|G.Skill 4GB 1600MHz|Gigabyte HD6850 OC|Transcend SSD 370 128GB|WD Green WD20EZRX 2TB|be quiet! Pure Power L7-430W|HP ZR24W

14.08.2018 12:21

Wątków: 443 | Odpowiedzi: 24143

Ja obstawiam błąd w systemie, skoro adapter działa ok po ponownym podpięciu.

2600K@4,5GHz || GTX970 Strix || P8P67-M || 32GB DDR3 || MX100 256GB || L8 430W CM || BitFenix Phenom || 2x Dell U2312HM

14.08.2018 13:29

Wątków: 316 | Odpowiedzi: 10257

Może być kombinacja kontrolera USB i systemu. U mnie po wybudzeniu komputera, myszka działa dopóki nie poruszam ją, potem 15 sekund nie reaguje i znowu działa. Instalacja tymczasowo nowego systemu i klawiatura ma jazdy. Kiepskie sterowniki mogą być.

Athlon II x4 630|Asus M4A87TD Evo|G.Skill 4GB 1600MHz|Gigabyte HD6850 OC|Transcend SSD 370 128GB|WD Green WD20EZRX 2TB|be quiet! Pure Power L7-430W|HP ZR24W

14.08.2018 15:39

Wątków: 127 | Odpowiedzi: 400

zaklinacz

Intel Z170


Problem występuje zarówno na Windows 7 jak i Windows 10.

Co ciekawe Windows 10 na Z170 bootuje szybko (4s na NVMe) tylko na Ultra Fast Boot bo na Fast Boot i Normal Boot ma problemy z myszka i klawiaturą USB tzn. widać że podczas bootowania system wyłącza klawiaturę i mysz a następnie czeka 60 sekund i ponownie inicjuje porty USB i kontynuuje bootowanie, zapewne kolejny błąd kompilacji 1803 heh. A sam Windows 7 bootuje poprawnie na Fast Boot i Normal Boot.

Z170 OCF, 6700k 4.63GHz, NH-D15, DDR4 16GB 3622MHz 14-16-16-1T, GTX1070, PM951 128GB, 850 Evo 250GB, 850 Evo 1TB, Ultra 3D 2TB, MX100 256GB, S60 240GB, 2500Pro 180GB + WD 9TB, SB Z, 27C750

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

14.08.2018 19:02

Wątków: 704 | Odpowiedzi: 18668

Pewnie przy starcie za mały prąd płynie na USB i sprzęt nie działa. To stacjonarny czy notebook?

edycja podpisu

14.08.2018 20:16

Wątków: 127 | Odpowiedzi: 400

Z170 OC Formula więc może być tylko stacjonarka.

Z170 OCF, 6700k 4.63GHz, NH-D15, DDR4 16GB 3622MHz 14-16-16-1T, GTX1070, PM951 128GB, 850 Evo 250GB, 850 Evo 1TB, Ultra 3D 2TB, MX100 256GB, S60 240GB, 2500Pro 180GB + WD 9TB, SB Z, 27C750

14.08.2018 21:56

Wątków: 443 | Odpowiedzi: 24143

lonio

Ty widziałeś to małe zdjęcie w pierwszym poście, który komentujesz? Ikona: ;)

2600K@4,5GHz || GTX970 Strix || P8P67-M || 32GB DDR3 || MX100 256GB || L8 430W CM || BitFenix Phenom || 2x Dell U2312HM

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

14.08.2018 22:36

Wątków: 704 | Odpowiedzi: 18668

Jakie zdjęcie ? Te na którym jest te chińskie badziewie? Przez coś takiego spaliłem dysk 3,5" do którego jest ten zasilacz ma dawać 12V a było 16.

edycja podpisu

14.08.2018 23:27

Wątków: 127 | Odpowiedzi: 400

_Torwald_ i lonio

Napęd mam podłączony do molexa z zasilacza a jedynie używam samego konwertera sata>usb.

Z170 OCF, 6700k 4.63GHz, NH-D15, DDR4 16GB 3622MHz 14-16-16-1T, GTX1070, PM951 128GB, 850 Evo 250GB, 850 Evo 1TB, Ultra 3D 2TB, MX100 256GB, S60 240GB, 2500Pro 180GB + WD 9TB, SB Z, 27C750

Aby dodać odpowiedź zaloguj się.

Ostatnie tematy na boardzie
1. [OT] Fajny hotel na Święta 0 tixy 20.11.2018
2. [GIEŁDA] [S] Mi A1 64GB, iPhone 7 32GB 8 lomo | tatenen 20.11.2018
3. Jakie słuchaweczki dobrze trzymające się ucha ? 34 shaguars | 4mat 20.11.2018
4. Wątek rozwiązany [GIEŁDA] [S] Komputer i7-7800X, 32GB DDR4, GTX 1080 etc. 15 NineInchNick | Bodzio88 20.11.2018
5. [OT] Andrzej Gmitruk nie żyje 11 cacodemon | Pinto 20.11.2018
Poprzednie-Następne
1. [GRY] DOOM Eternal gameplay 48 aloscha | swinka 13.08.2018
2. [OT] Wymiana okien w bloku - na zwrócić uwagę? 16 Gather | zaklinacz 13.08.2018
3. [RTV] Problem z telewizorem Panasonic TX42AS520E 6 mario_34 | mario_34 13.08.2018
4. [OT] Kolumny głośnikowe Q Acoustics na Ibood 8 cvahoo | orzelek 14.08.2018
5. Promocja na karty graficzne 1060 i 1050ti 9 krokiet25 | jaskierro 14.08.2018
6. Laptop do WoT do 4000 zł 6 whiteman69 | jcxjcx 14.08.2018