ZAMKNIĘCIE SERWISU

Cyfrowy Polsat S.A. z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Łubinowa 4a, 03-878 Warszawa, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000010078, dla której akta rejestrowe prowadzi Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, o kapitale zakładowym 25 581 840,64 zł w całości wpłaconym, NIP 7961810732, niniejszym informuje, że kończy działalności w zakresie działalności Serwisu FrazPC.pl. Zamknięcie Serwisu nastąpi w dniu 31 grudnia 2018 roku. Do dnia 31 grudnia 2018 roku serwis będzie działał na dotychczasowych zasadach. Zachęcamy aby w tym okresie pobrać z Serwisu potrzebne użytkownikom materiały, gdyż po dniu 31 grudnia 2018 roku żadne materiały nie będą dostępne.

Far Cry 5 - recenzja

Daniel Górecki, 2018-03-26 18:58 | Źródło FrazPC Game Lab |

Kiedy w sieci zaczęły pojawiać się pierwsze przecieki na temat nowego Far Cry szykowanego przez Ubisoft, wiele wskazywało na to, że po prehistorycznym Primalu (którym moim zdaniem okazał się udanym eksperymentem), seria zabierze nas na Dziki Zachód. Ostatecznie okazało się jednak, że jego akcja rozgrywać będzie się współcześnie, na dodatek na amerykańskiej prowincji i nie ukrywam, że byłem tym mocno rozczarowany. Tym bardziej, że kolejne fragmenty rozgrywki pokazywane przez twórców utwierdzały mnie jedynie w przekonaniu, że francuska firma znowu zamierza odcinać kupony od schematów wypracowanych wraz z Far Cry 3, które potem ochoczo były powielane w następnych odsłonach, szczególnie w zakresie rozgrywki (tutaj większość elementów przenoszono na zasadzie kopiuj-wklej), ale i konstrukcji fabuły opierającej się na konflikcie z charyzmatycznym szaleńcem. Nie byłem więc jakoś wybitnie optymistycznie nastawiony do "Piątki", ale z racji zawodowych obowiązków i tak postanowiłem dać jej szansę. Czy więc możemy mówić o spodziewanym rozczarowaniu wynikającym z braku większych zmian w zakresie gameplayu, czy też może Far Cry 5 zaskakuje i jest zdecydowanie bardziej świeży niż moglibyśmy się tego spodziewać? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie oczywiście w naszej recenzji.

26.03.2018_16-44-33

W sumie to trudno się dziwić Ubisoftowi, że tak ochoczo kopiuje rozwiązania z Far Cry 3 w kolejnych częściach tej popularnej serii, bo chociaż dwie pierwsze odsłony cieszyły się sporą popularnością i były naprawdę dobrymi grami, to dopiero wypad na rajską wyspę i starcie z zapadającym w pamięć Vaasem sprawiło, że Far Cry wskoczył do pierwszej ligi i zyskał ogromną popularność. Sporych rozmiarów otwarty świat wypełniony ciekawymi aktywnościami, mocny antagonista, swoboda działania, elementy RPG i po prostu dopieszczona rozgrywka - za to tytuł został doceniony przez recenzentów, którzy wystawiali tej grze wysokie oceny (średnia na Metacritic oscyluje w granicach 90%), a gracze licznie rzucili się do sklepów. Kolejne odsłony przynosiły jednak zbyt mało nowości (nawet pomimo tak odmiennego klimatu, jak epoka kamienia łupanego) i czuć było pewne zmęczenie materiałem, wynikające ze zmuszania nas do powtarzania tych samych czynności (odbijanie posterunków, wchodzenie na wieże, itp.). I mówiąc szczerze … Far Cry 5 również w dużym stopniu opiera się na tych schematach, ale przy okazji daje sporo od siebie i zapożycza to co najlepsze od innych serii Ubisoftu, jak Assassin's Creed czy Ghost Recon: Wildlands.

26.03.2018_16-44-32

Zacznijmy jednak od początku - studio Ubisoft Montreal postanowiło nie odchodzić od schematu fabularnego typowego dla ostatnich odsłon Far Cry i ponownie wcielimy się w nieco bezosobowego bohatera (lub bohaterkę, ponieważ tym razem otrzymujemy wybór z opcją personalizacji wyglądu protagonisty, choć edytor nie jest nazbyt rozbudowany), który staje naprzeciw "psychola" sprawującego realną władzę w miejscowości, w której toczy się akcja. Tym razem w tę rolę wciela się Joseph Seed, zwany "Ojcem", który pełni rolę przywódcy duchowego kultu znanego jako Projekt Bram Edenu, czyli swoistej sekty bazującej na religii chrześcijańskiej. Nie jest on jednak sam, ponieważ prócz całej masy wyznawców, pomaga mu także rodzina, czyli młodszy brat John Seed (odpowiada za zdobywanie zapasów dla kultu, wykorzystując do tego celu zastraszanie, wiarę i przemoc), starszy brat Jacob Seed (jego zadaniem jest werbowanie i szkolenie nowych członków kultu) oraz przyszywana siostra Faith Seed (ta podtrzymuje wiarę wśród wyznawców i głosi słowo Josepha). Wszystkie te postaci rozpisane się naprawdę ciekawie i zdecydowanie nie brakuje im charakteru.

26.03.2018_16-44-27

Co warto podkreślić, o ile w przypadku "Czwórki" można było deweloperowi zarzucić zbyt duże podobieństwo Pagan Mina do Vaasa, tak już Joseph zdecydowanie posiada własny charakter. Co prawda ponownie otrzymujemy za cel charyzmatycznego przywódcę, ale tym razem jest to najgorszy typ fanatyka religijnego, który jest święcie przekonany, że jest boskim wybrańcem. Co jednak ciekawe, Joseph sprawia wrażenie bardziej zrównoważonego na umyśle niż jego poprzednicy i wydaje się też działać w bardziej poukładany i mniej impulsywny sposób niż Vaas i Min. Zarówno on, jak i jego rodzinka - choć każde w rodzeństwa jest zupełnie inne, bo John jest porywczy i brutalny, Jacob poukładany i wyrachowany, jak na typowego wojskowego przystało, a Faith to świetna manipulatorka - to postaci, które zapadają w pamięć i mają, co jest już praktycznie popisową cechą serii.

Nie wszyscy mieszkańcy miejscowości Hope County w stanie Montana poddali się jednak indoktrynacji kultu i gracz staje na czele tworzącego się właśnie ruchu oporu, który uwolnić ma ciemiężoną społeczność. Po tej stronie także nie brakuje wyrazistych bohaterów, którzy pomagać będą nam w walce z "Ojcem" i jego Projektem Bram Edenu. Czeka na nas więc równie pokręcona jak po złej stronie mocy galeria osobliwości - od wojowniczego pastora, przez tajemniczą łowczynię Jess, na niebezpiecznie głupim Hurku kończąc (tej postaci nie mogło zabraknąć w nowym Far Cry). Oczywiście postaci są mocno przerysowane, ale w pozytywnym i charakterystycznym dla Rockstara stylu, przez co wydają się bardziej interesujące i generalnie to one stanowią paliwo dla całej opowieści.

26.03.2018_16-44-29

 

Strona 1 z 4

Tagi: recenzja, fps, shooter, ubisoft, FPP, ocena, nasza opinia, sandbox, otwarty świat, ubisoft montreal, Far Cry 5, Montana, Hope County,

Komentarze (44)

Skocz do ostatniej odpowiedzi | Pierwszy post na stronie

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

26.03.2018 22:09

Wątków: 529 | Odpowiedzi: 22065

Kiedys pykne, jak poprawia wiekszosc

bledow ale z drugiej strony - ile jeszcze razy mozna tluc praktycznie to samo?

The kids of today should defend themselves against the seventies...

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

26.03.2018 22:11

Wątków: 195 | Odpowiedzi: 24494

dużo

ja np. dokładnie na to czekałem, nie chcę dużych zmian (podobnie jak w GTA, RDR etc.).

"Krytyk i eunuch z jednej są parafii... Obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi." / RYŻY TEAM!

26.03.2018 22:24

Wątków: 0 | Odpowiedzi: 2336

ummm

Czy oni wogóle zmienmili/usprawnili I.A od czasu Far Cry 3 ?
czy ciągle kożystają z tych samych skryptów.

Nic dodać nic ująć FAR CRY 5 Beta

i7 7700K @ 5GHz 16GB DDR4 3200 , 2x EVGA 1080Ti SC2 Hybrid SLI & BenQ BL3200 | TV SAMSUNG UE65HU8500

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

26.03.2018 22:40

Wątków: 529 | Odpowiedzi: 22065

MPA2k

koRZystaja, o zesz ty qrwa je**na w morde mac Ikona: :p

The kids of today should defend themselves against the seventies...

27.03.2018 01:01

Wątków: 0 | Odpowiedzi: 2336

Ament

Ja mam totalnie wyjebane korzystają czy koŻystają
mnie interesuje info o grze albo gże jak wolisz się bawić przyrodzeniem.

i7 7700K @ 5GHz 16GB DDR4 3200 , 2x EVGA 1080Ti SC2 Hybrid SLI & BenQ BL3200 | TV SAMSUNG UE65HU8500

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

27.03.2018 08:31

Wątków: 125 | Odpowiedzi: 3938

ale jak to nie ma wież

ja tam bardzo lubiłem
choć te w DL lepsze Ikona: :)

no nic , jak cena trochę zejdzie to pewno kupię i zagram

asus p8h67 evo; i7 3770s; 16 ram; 1070; ssd 250G + hdd 1T, lg 29 21/9 ips; maya, win10 64, corsair rm650x, a4tech bloody, logitech g203, superlux 668b

27.03.2018 10:58

Wątków: 94 | Odpowiedzi: 3314

...

Jak dla mnie FPP tylko z singlem w którym wadą jest debilne SI przekreślą grę całkowicie na starcie.

27.03.2018 11:07

Wątków: 118 | Odpowiedzi: 27906

jest multi, jest też co-op

i7-6700K/MSI Z170A Gaming M5/16GB/1080Ti/RM850i/Samsung 960Evo 500GB + 850Evo 500GB/Fractal R5/ASUS PG279Q + Ryzen 1600/16GB/980Ti/Crucial 480GB/RM550x/LG 24GM77-B

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

27.03.2018 11:18

Wątków: 408 | Odpowiedzi: 34304

nuda

nuda i jeszcze raz, nuda...

oox\/xoo

27.03.2018 11:35

Wątków: 401 | Odpowiedzi: 12863

Znów

to samo. Odgrzewany kotlet. FC3 był super. Im dalej w las tym gorzej.

Poloneza Caro kupi ten co jest naprawdę gupi

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

27.03.2018 12:24

Wątków: 195 | Odpowiedzi: 24494

jeśli

frazowicze piszą, że guano, wiedz że będzie dokładnie odwrotnie Ikona: :D jak tylko widzę marudzenie na frazie, znaczy że jest dobrze Ikona: :)

"Krytyk i eunuch z jednej są parafii... Obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi." / RYŻY TEAM!

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

27.03.2018 15:05

Wątków: 825 | Odpowiedzi: 45220

ancymon

FC3 byl jak dla mnie genialny. Skonczylem na 100% na xboxie.
Dlatego bez zastanowienia kupilem FC4 na ps4.... i nie pogralem wiecej niz 2h Ikona: :(
Wiecej niz raz ten pantent mi sie nie sprawdzil - wiec ostroznie.

Rzadko inteligencja idzie w parze z urodą ale u mnie tak się jakoś złożylo

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

27.03.2018 15:40

Wątków: 195 | Odpowiedzi: 24494

co kto lubi

mi się to właśnie podoba i bałem się zbyt wielu zmian Ikona: :)

"Krytyk i eunuch z jednej są parafii... Obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi." / RYŻY TEAM!

27.03.2018 15:47

Wątków: 17 | Odpowiedzi: 53617

ancymon

Z wiekiem stajesz się coraz bardziej konserwatywny Ikona: ;)

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

27.03.2018 17:06

Wątków: 195 | Odpowiedzi: 24494

w pewnych

kwestiach zawsze byłem Ikona: :P

popsuli mi kilka serii gier (np. Fallout) to i nie zawsze chcę zmian, skoro coś mi odpowiada Ikona: :) lubię sandboxy, a Far Cry 3 i 4 szczególnie Ikona: :) od 5 chciałem tylko ulepszeń, nie rewolucji więc idealnie trafili w gust Ikona: :)

"Krytyk i eunuch z jednej są parafii... Obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi." / RYŻY TEAM!

27.03.2018 17:17

Wątków: 40 | Odpowiedzi: 1789

akurat fallout 4 to mistrzostwo, dostosowany po prostu do aktualnych czasów. Mega się przy nim bawiłem, jak i przy trójce. Chociaż to dwie zupełnie inne gry (pod względem klimatu).

27.03.2018 17:36

Wątków: 48 | Odpowiedzi: 3670

....

Kiedy w FC grafika nie będzie się składała z samych lasów, trawy, jezior i kilku budynków??. Ten silnik graficzny nie potrafi generować nic innego.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

27.03.2018 17:38

Wątków: 195 | Odpowiedzi: 24494

grzech1991

dla mnie 3 i 4 to puste wydmuszki bez prawdziwej, wciągającej fabuły, żartów i smaczków znanych z 1 i 2... Też pograłem, ale to nie to samo.

"Krytyk i eunuch z jednej są parafii... Obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi." / RYŻY TEAM!

28.03.2018 00:36

Wątków: 92 | Odpowiedzi: 1970

Ancy

niestety masz rację. Tylko, że te "dobre" czasy już pewnie wrócą. Może jakiś wasteland się trafi?

A co do gry: Nie grałem. Jak mówicie, że nuda to i nie pogram Ikona: :)

Compal FL90, MSi GT725, MSi GT72S 6QE HOTS

28.03.2018 01:04

Wątków: 168 | Odpowiedzi: 26027

...

FC3, FC4, Primal, FC5, przecież to w kółko to samo. Zmienili chociaż kształt mapy??

ASRock Z97 PRO4, i5-4690K, RipjawsX 2x4GB 2133MHz, MSI GTX970 4G, SB Z, HDWD130EZSTA, Crucial MX100 512GB, Cooler Master G650M, DVR-215D, HP LA2306x; Galaxy Tab S; XBox One X

28.03.2018 08:23

Wątków: 8 | Odpowiedzi: 5658

Fallout 4 mistrzostwo? Ikona: ban2
z nowożytnych tylko New Vegas.

i5 4690K +Be Quiet! Pure Rock, MSI Gaming 3 Z97, GTX 1070 STRIX,16GB 2400Mhz CL10, Corsair RM 750x, WD Red 2TB + EVO 850 250GB, Phanteks Evolv ATX TG

28.03.2018 08:36

Wątków: 139 | Odpowiedzi: 2668

Jarooo

nie no jak fallout to tylko 1 i 2 reszta jest beznadziejna bo lepiej wygląda Ikona: sick
Nie wiem co wy tutaj przeżywacie, Far cry tak samo jak inne serie komuś sie podoba albo nie. Tak samo jak assasiny, nfsy, cody i wiele innych.
Ja po sobie widzę z perspektywy czasu, że gust mi się zmienił jeżeli chodzi o gry. tytuły które kiedys mnie zachwycały albo ich kolejne części już mnie tak nie kręcą i wcale nie oznacza to, że są to beznadziejne gry.

prych...

28.03.2018 10:11

Wątków: 45 | Odpowiedzi: 5805

Hmm. Ja skończyłem z FC na trójce (która IMO była świetna). Jest co nadrabiać Ikona: :)

28.03.2018 10:23

Wątków: 118 | Odpowiedzi: 27906

ja wczoraj pograłem ze 3 godziny chyba
tak na szybko: świetna grafika, świetny klimat, ogólnie wydaje się spoko, mimo że to ta sama gra co AC:O i TCGR:W tylko w innym świecie Ikona: :)

z minusów to póki co tylko Ci wspomniani też tutaj przeciwnicy na drogach, kurcze, jak jadę normalnie jak cywil to czemu wszyscy mnie atakują Ikona: :(

co-op jest ciekawy, fajnie się gra ze znajomym, dopóki nie zorientujesz się że jemu zadania się naliczają, a Ty jesteś tylko do pomocy, jak chcesz sam grać to będzie trzeba wszystko zaliczać drugi raz
a więc, albo grać samemu, albo całą grę we dwóch, inaczej to nie ma sensu
chyba że na jedną misję kolega Cię zaprosi bo ma z nią problem, a Ty już masz ją za sobą, ale to nie aż taka gra aby gdzieś utknąć

co do multi to grałem tylko z tydzień temu na testowym serwerze, tam były 3 mapki i dwa tryby, wyglądało ok, taki prosty pvp, ale raczej długo nie będzie popularny

i7-6700K/MSI Z170A Gaming M5/16GB/1080Ti/RM850i/Samsung 960Evo 500GB + 850Evo 500GB/Fractal R5/ASUS PG279Q + Ryzen 1600/16GB/980Ti/Crucial 480GB/RM550x/LG 24GM77-B

28.03.2018 11:00

Wątków: 0 | Odpowiedzi: 2336

Jest grafika jest klimat

Gra naprawdę może się podobać tylko ci przeciwnicy to tragedia jakaś , czyżby nie można było zrobić bardziej zaawansowanego scryptu opisującego zachowania przeciwników ?
Przeca oni zachowują siętak samo jak w Far Cry 3 .
Widać grę zrobili pod mniej wymagających graczy Ikona: :( a tych jak wiadomo jest coraz więcej.

i7 7700K @ 5GHz 16GB DDR4 3200 , 2x EVGA 1080Ti SC2 Hybrid SLI & BenQ BL3200 | TV SAMSUNG UE65HU8500

28.03.2018 18:17

Wątków: 40 | Odpowiedzi: 1789

Jak komuś nie leży fallout to niech gra w gry z 2D dla starych hardkorów. Ja się wychowałem głównie na 3D, jak kogoś fabularnie nie wciągło - rozumiem. Według mnie F4 miał mniej takich misji co zapadają w pamięci, ale sama fabuła od początku do końca fajna. A DLC nuka world, całkiem spoko Ikona: ;)

28.03.2018 19:44

Wątków: 8 | Odpowiedzi: 5658

grzech

jeżeli to do mnie, to zadam pytanie do Ciebie i ARDUDI- gdzie ja napisałem chociaż słowo o F1&2 i wyższości gier 2D nad 3D? Ikona: what
pisałem o New Vegas który wyszedł między F3 a F4 i uwaga uwaga JEST ON W 3DEEEE. Pisanie o F4 że to mistrzostwo, jest dużym nieporozumieniem. F4 to może NV co najwyżej buty czyścić Ikona: :P A to cześciowo potwierdza zdanie ancymona, jakoby gry były wydmuszkami- bo są, a takie New Vegas tylko udowadnia że jednak można to zrobić lepiej zachowując szeroko pojętą "nowoczesność".

i5 4690K +Be Quiet! Pure Rock, MSI Gaming 3 Z97, GTX 1070 STRIX,16GB 2400Mhz CL10, Corsair RM 750x, WD Red 2TB + EVO 850 250GB, Phanteks Evolv ATX TG

28.03.2018 20:57

Wątków: 125 | Odpowiedzi: 3980

mehh

pogralem troche wczoraj i gra pusta i nudna jakby byla zrobiona przez jakis algorytm !
Najgorsza czesc FC wedlug mnie ktora zawsze byla gra egzotyczna i survival /
tutaj biega sie po polach i farmach z jablkami a AI jest takie biedne ze pistoletem mozna 5 kolesi wykosic w pare sekund ;(

oh UBI sie nie postaralo

a sztuka... odnalezc to czego sie szuka

29.03.2018 09:01

Wątków: 139 | Odpowiedzi: 2668

Jarooo

to, ze tobie NV podoba się najbardziej nie znaczy to, że dla wszystkich musi to być najlepsza cześć.

prych...

29.03.2018 09:18

Wątków: 8 | Odpowiedzi: 5658

ot pierwsze z brzegu

obawiam się że to nie tylko moja opinia- można na nią wszędzie trafić.


Obrazek dodany przez użytkownika

Plik graficzny pochodzi z HDD usera (zmniejszony z 907x611) Zobacz oryginał

Obrazek dodany przez użytkownika

Plik graficzny pochodzi z HDD usera (zmniejszony z 914x461) Zobacz oryginał

i5 4690K +Be Quiet! Pure Rock, MSI Gaming 3 Z97, GTX 1070 STRIX,16GB 2400Mhz CL10, Corsair RM 750x, WD Red 2TB + EVO 850 250GB, Phanteks Evolv ATX TG

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

29.03.2018 10:32

Wątków: 87 | Odpowiedzi: 4977

Fabularnie NV kładzie F4

W F4 może niektórym podobać się inżynierski ficzer ala sims. Mi jakoś budowanie nie podeszło. Poza tym powinni robić inny GUI pod PC i konsole, bo zarządzanie ekwipunkiem w nowych falloutach 3D jest mizerne. Nie powiem, że nie ma "wastelandowego" klimatu w nowych odsłonach (lubiłem się poszwendać bez celu) ale dialogi, postacie i radość z gry są lepsze w pierwszych dwóch częściach. Może to kwestia wieku i sentymentu, a może po prostu w pierwotnych wydaniach było więcej... no tego... serca Ikona: :)

Co do FC5... w 4 nie grałem ale w 3 przyjemnie się pykało. Jak w 5 jest dobra historia, to może nie być źle... nie samą grafiką żyją gry Ikona: ;)

29.03.2018 11:09

Wątków: 139 | Odpowiedzi: 2668

Jarooo

ty dalej nie rozumiesz - tobie sie podoba NV mi sie podoba 4. Ja nie buduje swojej opinii na ocenach innych ludzi tylko na własnym doświadczeniu z obydwoma tytułami. Przy czym w przeciwieństwie do ciebie nie uważam, że NV, które podoba mi sie troche mniej, jest słabą grą.

prych...

29.03.2018 11:35

Wątków: 236 | Odpowiedzi: 8480

A mnie

Podobały się i NV i F4. Wogóle nie rozumiem hej tu na F4. Chyba za to że niebo było zbyt niebieskie. Nawet w F3 fajny był początek i pierwsze wyjście z Vaulta...

F1 i F2 to był inne gry ale też świetne. Wasteland 2 także dało mi mnóstwo fun'u i czekam na "3"...

Natomiast w przypadku ubisoftu wtórność zabija kolejne serię niestety...

Screw you guys...I am going home !!!

29.03.2018 14:29

Wątków: 0 | Odpowiedzi: 34

downgrade graficzny widoczny

30.03.2018 00:31

Wątków: 40 | Odpowiedzi: 1789

ludzie gloryfikują NV za kilkanaście opcji frakcji, gdzie nie każda była fajna a i czasem gry się nie dało ukończyć

F4 jest faktycznie taki bardziej dla niedzielnego gracza, i mnie tym kupują. Mając te 30 lat, nie mam ochoty się męczyć tylko bawić i przejść. Fallout 3, NV i 4 to jedne z najlepszych gier (dla mnie). A sam początek i chęć rozwikłania zagadki + świat sprzed wybuchu w 4 robią wrażenie.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

30.03.2018 12:58

Wątków: 195 | Odpowiedzi: 24494

no właśnie

a ja mając te 33 lata oczekuję od gry ciekawych treści, fabuły, humoru, smaczków i wzruszeń... a nie pustych wydmuszek :/

Dlatego pierwszą od dawna grą tego typu jest KC:D, czuć że robiona przez niezależne studio i ludzi, którym się po prostu chciało zrobić fajną grę, a nie tylko zarobić.

"Krytyk i eunuch z jednej są parafii... Obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi." / RYŻY TEAM!

30.03.2018 13:09

Wątków: 236 | Odpowiedzi: 8480

w F4

denerwowało mnie tylko to farmowanie bazy. Natomiast reszta była spoko. A smaczków i humoru nie brakowało. Trzeba było tylko pokręcić sie bardziej po mieście Ikona: ;)

Screw you guys...I am going home !!!

30.03.2018 13:27

Wątków: 17 | Odpowiedzi: 53617

Radzio

Chciałeś napisać farmienie bazy? Ikona: ;)

A jak się ma wg. was fabuła, background świata i te sprawy w F4 do Skyrima? Wiadomo - setting inny, ale obie gry Bethesdy i pytam o ogólną "głębię" i "miodność" Ikona: ;)
W takim Skyrimie niby background był solidny (częściowo zbudowany przez poprzednie TESy, częściowo na potrzeby tej zimowej krainy), może nawet bardziej rozbudowany niż np. w Gothicach, ale jednak jakoś brakowało mu polotu, 'tego czegoś' co sprawia, że robi się to wszystko bardziej wiarygodne i wciągające.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

30.03.2018 17:10

Wątków: 125 | Odpowiedzi: 3938

F3, NV, Skyrim były fajne

ale potem wyszedł Wiesiek 3
i po nim już nic nie jest takie samo

F4 wydaje mi się przez to bardzo ubogi, ale obiektywnie to chyba podobnie do Skyrima czy F3 (inna sprawa że nie mam DLC do F4, a do poprzedników miałem komplety i to też pewnie robi różnicę)

ps. ale tego kto wymyślił tak szybkie pakowanie się w pancerz, to bym wychłostał Ikona: :D

asus p8h67 evo; i7 3770s; 16 ram; 1070; ssd 250G + hdd 1T, lg 29 21/9 ips; maya, win10 64, corsair rm650x, a4tech bloody, logitech g203, superlux 668b

30.03.2018 18:30

Wątków: 40 | Odpowiedzi: 1789

skyrima też w miarę wymasterowałem jak i F4. Skyrim ma bogaty świat, ale wątek główny to taka zapchajdziura. Nie jest zły, ale nie urywa tyłka.

F4 ma wspaniały świat i idzie głównymi wątkami + DLC.

Najbardziej irytujące są właśnie te farmy, w kółko powiadomienia i zabawa w simsy. Strasznie do tego przymuszali.

31.03.2018 22:54

Wątków: 104 | Odpowiedzi: 8415

rafael

Dokladnie Wiesiek mi zepsul WSZYSTKIE single player gry... Az nagle wyszlo Kingdoms Come 1 gra ktora jest lepszym RPG od wieska ktory jest badz co badz Action RPG Ikona: :)

Oculus Rift +2700x@4250ghz +Asus Crosshair VII+Team Group Dark@3533c14 +WymiotTytanik@2.1/11.5+Samsung NVME SM961+SuperFlower Platinum 1200+ Phobya Nova 1080 Watercooling ZABAWKA 350Z

31.03.2018 22:54

Wątków: 104 | Odpowiedzi: 8415

rafael

Dokladnie Wiesiek mi zepsul WSZYSTKIE single player gry... Az nagle wyszlo Kingdoms Come 1 gra ktora jest lepszym RPG od wieska ktory jest badz co badz Action RPG Ikona: :)

Oculus Rift +2700x@4250ghz +Asus Crosshair VII+Team Group Dark@3533c14 +WymiotTytanik@2.1/11.5+Samsung NVME SM961+SuperFlower Platinum 1200+ Phobya Nova 1080 Watercooling ZABAWKA 350Z

03.04.2018 15:45

Wątków: 0 | Odpowiedzi: 34

...

"zepsuł" ? CHyba podniósł poprzeczkę.
Wracając do FC5 to mam wersję z tortu z krakiem, ale żeby zainstalować to chce cdkeya. Trochę mnie to zasmuciło.

03.04.2018 17:08

Wątków: 45 | Odpowiedzi: 5805

@up

To damianek znowu odstawił leki, czy jakiś nowy kolega? Ikona: :)

03.04.2018 17:21

Wątków: 236 | Odpowiedzi: 8480

Chyba

Jakieś alt konto Ancymona. Poziom głupot wypisywanych podobny Ikona: :)

Screw you guys...I am going home !!!

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

04.04.2018 20:08

Wątków: 408 | Odpowiedzi: 34304

ciekawe


żeby nie te respawny mudzinów. Ikona: ;)

oox\/xoo

04.04.2018 20:31

Wątków: 236 | Odpowiedzi: 8480

smutne

no ale wiadomo, nooby i tak nie zwracają uwagi na takie detale, grunt żeby każdy kamień miał hi-resową teksturę....

Screw you guys...I am going home !!!

05.04.2018 10:32

Wątków: 0 | Odpowiedzi: 34

...

co za porównanie ! Afrykańska sawanna vs zalesiona Montana. Upośledzony jesteś?

05.04.2018 10:47

Wątków: 236 | Odpowiedzi: 8480

ooo

tak jak napisałem, jakbym Ancymona czytał. Gość nie zczaił o czym ten film jest, ale wrzuca swoje pierdy jakby prawda objawiona były Ikona: lol

Screw you guys...I am going home !!!

05.04.2018 11:26

Wątków: 0 | Odpowiedzi: 34

...

skidmarks już upiekł torta z krakiem, także można się zapoznać z FC5 czy warto wydać pieniądze czy nie.

07.05.2018 01:51

Wątków: 149 | Odpowiedzi: 2081

ja mam tylko jedno pytanie. Są cycki? W trójce były, 4 już niestety grzeczniejsza...

Core i5 4670K @ 4,0 ▀ MSI Z97 Gaming 5 ▀ DDR3 4x4GB 1600MHz CL9 ▀ Gigabyte Aorus RX 580 8GB ▀ Plextor PX-128M5S ▀ Be Quiet SP E7 700W ▀ Mugen 4 ▀ Edifier R1700BT ▀ Galaxy S7

Aby dodać odpowiedź zaloguj się.