ZAMKNIĘCIE SERWISU

Cyfrowy Polsat S.A. z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Łubinowa 4a, 03-878 Warszawa, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000010078, dla której akta rejestrowe prowadzi Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, o kapitale zakładowym 25 581 840,64 zł w całości wpłaconym, NIP 7961810732, niniejszym informuje, że kończy działalności w zakresie działalności Serwisu FrazPC.pl. Zamknięcie Serwisu nastąpi w dniu 31 grudnia 2018 roku. Do dnia 31 grudnia 2018 roku serwis będzie działał na dotychczasowych zasadach. Zachęcamy aby w tym okresie pobrać z Serwisu potrzebne użytkownikom materiały, gdyż po dniu 31 grudnia 2018 roku żadne materiały nie będą dostępne.

Lenovo Yoga 900s - recenzja

Daniel Górecki, 2016-11-25 18:30 | Źródło |

Nie można też zapomnieć, jak ważna w przypadku urządzeń konwertowalnych jest bateria – Lenovo zapewnia, że ta zastosowana w 900s (o pojemności 53 Wh) pozwoli na 10,5 godzin odtwarzania filmów z dysku (wideo z dysku w jakości HD na wyświetlaczu QHD ustawionym na 200 nitów z wyłączonym Wi-Fi), a nasze testy potwierdziły, że jest to jak najbardziej osiągalny wynik. Niewiele gorszy zanotujemy zresztą podczas pracy z przeglądaniem Internetu, ale jeśli nastawiacie się na intensywniejsze użytkowanie, to mówimy raczej o wyniku ok. 6.5 godziny. Tak czy inaczej, rezultat jest świetny, ale seria Yoga zawsze słynęła z tego aspektu i była obiektem zazdrości innych producentów.

lenovo_yoga_900s_recenzja-test-08

Na koniec pozostała jeszcze tylko jedna kwestia, a mianowicie łączności i jak już zapewne zauważyliście zabrakło tu portu RJ-45, więc skazani jesteśmy na bezprzewodowe połączenie z Internetem. Na szczęście nie powinniśmy narzekać, ponieważ zastosowana przez producenta karta sieciowa obsługuje dwuzakresowe WiFi 802.11 ac, które wspomagane jest przez Bluetooth 4. generacji. Laptop nie ma żadnych problemów z sygnałem i nie gubi go nawet w momencie, gdy router jest mocno oddalony czy też znajduje się za ścianą. Do pełni szczęścia zabrakło jedynie modemu 4G, który mógłby ukoronować mobilność tego modelu, ale ten wciąż jest rzadkością wśród tego typu urządzeń.

lenovo_yoga_900s_recenzja-test-06 lenovo_yoga_900s_recenzja-test-07

Podsumowując, Yoga 900s to jedno z lepszych urządzeń konwertowanych dostępnych obecnie na rynku i chociaż producent wycenił je na ok. 5500 PLN, to w porównaniu z konkurencją nie wypada wcale tak źle (tokilkaset złotych mniej niż MacBook 12). Do jego największych zalet należą stylowe wzornictwo, duża mobilność, świetny wyświetlacz czy długi czas pracy na baterii – chiński producent nie uniknął wprawdzie pewnych potknięć, wśród których wymienić trzeba układ klawiszy, problemy z otwieraniem, przeciętny gładzik czy „oszczędną” ilość portów, ale nie wpływają one znacząco na odbiór całości. Dlatego też model ten jak najbardziej zasługuje na uwagę i naszą rekomendację, którą z przyjemnością przyznajemy. 

orientacyjna cena: ok. 5500 PLN

award-rekomendacja_02-150x150_03 award-jakosc_01-150x150_01

+ elegancki design
+ niezwykle smukła i lekka konstrukcja
+ świetny wyświetlacz 
+ długi czas pracy na baterii
+ podświetlana klawiatura
+ wydajny dysk SSD
+ kultura pracy
 
- słabe podświetlenie ekranu
- układ klawiszy (ten nieszczęsny shift)
- przeciętny gładzik
- „oszczędna” ilość portów
 
 

Sprzęt dostarczyło:

lenovo_logo

Autor recenzji: Daniel Górecki

Strona 3 z 3

 

Tagi: tablet, notebook, recenzja, laptop, test, Lenovo, hybryda, nasza opinia, konwertowalny notebook, Yoga 900S, Lenovo Yoga 900S,

Komentarze (24)

Skocz do ostatniej odpowiedzi | Pierwszy post na stronie

25.11.2016 19:13

Wątków: 168 | Odpowiedzi: 26106

...

Poprawię Ci listę minusów:

- słabe podświetlenie ekranu
- układ klawiszy (ten nieszczęsny shift)
- przeciętny gładzik
- „oszczędna” ilość portów
- Lenovo


Ikona: :P

ASRock Z97 PRO4, i5-4690K, RipjawsX 2x4GB 2133MHz, MSI GTX970 4G, SB Z, HDWD130EZSTA, Crucial MX100 512GB, Cooler Master G650M, DVR-215D, HP LA2306x; Galaxy Tab S; XBox One X

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

25.11.2016 19:39

Wątków: 3 | Odpowiedzi: 7932

na to

czekalem Ikona: ;) nie zawiodlem sie Ikona: :)

7900x+r6e+64gbRAM+titanV+fullCL+NVM, 1950x+RZE+64gbRAM+vegaFE+aio+NVM, do tego twoj buldupy i duzo monitorow, handluj z tym

25.11.2016 21:47

Wątków: 32 | Odpowiedzi: 10506

krzycz

Zalety:
- brak


Edit: świetny wyświetlacz, ale słabe podświetlenie? To jakim cudem wyświetlacz jest świetny, skoro słabe podświetlenie to jego integralna część?

Dzieciak z pedalskim ryłem, łysy i rudy, bez jednego jajka.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

25.11.2016 21:53

Wątków: 3 | Odpowiedzi: 7932

slabe podswietlenie

ale lenovo dostarczylo do recenzji pewnie, tak ze ten, no Ikona: ;)

7900x+r6e+64gbRAM+titanV+fullCL+NVM, 1950x+RZE+64gbRAM+vegaFE+aio+NVM, do tego twoj buldupy i duzo monitorow, handluj z tym

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

25.11.2016 21:58

Wątków: 529 | Odpowiedzi: 22252

Teraz to sie testuje Yoga Book

a nie taka staroc Ikona: :P

The kids of today should defend themselves against the seventies...

25.11.2016 22:05

Wątków: 395 | Odpowiedzi: 14263

I jak się na tym pisze

wujek? Bo ciekawy gadżet.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

25.11.2016 22:26

Wątków: 529 | Odpowiedzi: 22252

rmn1

a skad mam wiedziec? Ikona: :p

Z tego co czytalem to bardziej zabawka niz narzedzie pracy co nie zmienia faktu, ze wyglada dosc kosmicznie, nawet jak na 2k16.

The kids of today should defend themselves against the seventies...

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

25.11.2016 22:30

Wątków: 3 | Odpowiedzi: 7932

jezu kolczasty

moze jeszcze laserowa klawiatura do tego? Ikona: :D

7900x+r6e+64gbRAM+titanV+fullCL+NVM, 1950x+RZE+64gbRAM+vegaFE+aio+NVM, do tego twoj buldupy i duzo monitorow, handluj z tym

25.11.2016 22:50

Wątków: 395 | Odpowiedzi: 14263

a myślałem, ze ty testujesz;)

Gdyby wymyślili jakimś cudem tak by dało się na tym wygodnie pisać to było by coś bardzo fajnego.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

26.11.2016 00:17

Wątków: 529 | Odpowiedzi: 22252

rmn1

pisac sie da... problemem jest slaby CPU.

The kids of today should defend themselves against the seventies...

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

26.11.2016 04:05

Wątków: 87 | Odpowiedzi: 5015

Chciałem napisać

jcxjcx bierz go! Niestety już dostał kość.

26.11.2016 08:33

Wątków: 32 | Odpowiedzi: 10506

Obrazek dodany przez użytkownika

Plik graficzny (zmniejszony z 640x487) pochodzi stąd

Dzieciak z pedalskim ryłem, łysy i rudy, bez jednego jajka.

26.11.2016 13:23

Wątków: 608 | Odpowiedzi: 41530

a propos ;)

zastanawiam się nad zakupem yogi 710. szukam czegoś konwertowalnego ale raczej z matrycą 14". nie ma tego wiele, albo kosztują majątek. co innego można zamiast tej yogi kupić w podobnej cenie (3,5K)?

Słuchałem Radiohead zanim robili to hipsterzy

26.11.2016 13:48

Wątków: 17 | Odpowiedzi: 53730

jcxjcx

Super fotka Ikona: :D

26.11.2016 16:20

Wątków: 19 | Odpowiedzi: 3016

Blyszczacy ekran

a niech go sobie w d..e wsadza. W ogole convertible z antyodlaskowym wykonczeniem ekranu mozna na palcach jednej reki policzyc - bieda masakryczna. Niby jest lenovo Yoga 260 ale jako feature ma pekajaca obudowe, wiec dziekuje postoje a szukam czegos na zastapienie wysluzonego 2740p.

26.11.2016 17:38

Wątków: 5 | Odpowiedzi: 105

Mam lapka yoga 2 pro i jest mega... wszystko chodzi płynnie obraz żyleta, i nie narzekam na wydajność ale służy do pracy a grafiki 3d nie obrabiam Ikona: :)

Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.

26.11.2016 18:17

Wątków: 32 | Odpowiedzi: 10506

silvanael

Albo masz chorobę afektywną dwubiegunową, albo 90 lat na karku i wzrok już nie ten, co kiedyś Ikona: ;)

Dzieciak z pedalskim ryłem, łysy i rudy, bez jednego jajka.

28.11.2016 08:20

Wątków: 5 | Odpowiedzi: 105

jcxjcx

Nie ;-), po prostu jestem NORMALNYM użytkownikiem i nie sugeruję się tabelkami, głupimi dyskusjami nt. wyższości IPS/VA/TN tylko własnym wzrokiem i wiem co mi odpowiada, i wszystkim sugeruję to samo idźcie do sklepu popatrzcie, pomacajcie a nie czytajcie głupoty. Każdy lubi co innego ja uważam że lenovo ma dobry obraz a bawię się też na retinie więc chyba zły nie jest ;-)

Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.

28.11.2016 14:31

Wątków: 395 | Odpowiedzi: 14263

zdrowe

podejście

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

29.11.2016 14:42

Wątków: 109 | Odpowiedzi: 1759

.

Kupilem Yoge 700 1,5 miesiaca temu. i7, 8 GB RAM, 256 SSD, geforce 940m. Wszystko ladnie, pieknie tyle, ze od nowosci dalo sie zauwazyc mrugniecia ekranu. Zglosilem i pojechal do naprawy - wymienili tasme i matryce. Wrocil w piatek. Odpalilem go i zauwazylem przebarwienia po obu bokach ekranu - przy zamykaniu pokrywy - normalny ruch - zauwazylem, ze te przebariwnia sa mocniejsze. Zglosilem - dzis wystawili zlecenie naprawy... Ikona: :( Kupilem nowy wadliwy produkt. Nie polecam nikomu takiego szajsu. Bede sie staral o zwrot kasy albo nowke sztuke bez wad. Bo sam sprzet mi przypasowal.

Wolność to kwestia wyboru między samotnością a uzależnieniem od innych osób.

29.11.2016 19:52

Wątków: 32 | Odpowiedzi: 10506

Ot, lenovo Ikona: ;)
Odsetek fabrycznie wadliwych egzemplarzy jest u nich zatrważająco wysoki. Średnio jednego na tydzień odsyłam im w związku z wadliwą matrycą...

MadCobra - gdzie odsyłałeś? Do szwabskiego mediona? Wrócił cały chociaż (ale z drugą wadą... u nich to standard)?

Dzieciak z pedalskim ryłem, łysy i rudy, bez jednego jajka.

29.11.2016 20:30

Wątków: 5 | Odpowiedzi: 105

Kurde albo wy macie pecha albo ja mam farta... 2 lata używam sprzętu lenovo i złego słowa nie powiem.
Ale o serwisie słyszałem, że legendarny i to nie w dobrym znaczeniu

Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.

29.11.2016 21:46

Wątków: 32 | Odpowiedzi: 10506

Słowo klucz: jedna sztuka. Posiadasz jedną jedyną sztukę ichniejszego złomu, przyfarciło Ci się.
Ja z kolei od zarania istnienia tej "firmy" muszę brać na klatę tandetę konstrukcji i dyletanctwo konstruktorów. Z początku jeszcze dawali radę, gdy korzystali z know-how IBMa, potem spadali coraz niżej, w końcu spadli na pysk, potem jakościowo wąchali kwiatki od spodu, obecnie są gdzieś na poziomie kopalni soli w Wieliczce.
Przez wszystkie firmy, w których robiłem przelazło do handlu detalicznego i do rąk własnych klientów dobrych kilka milionów sztuk lenovo, coś tam wiem Ikona: ;)

A serwis? Teoretycznie nie istnieje. Obecnie jak ktoś mnie pyta o lenovo odpowiadam: jak się sypnie raz to będzie się sypał na okrągło.
W samym serwisie też zapewne go połamią, zaleją, porysują, stworzą nowe usterki.

Dzieciak z pedalskim ryłem, łysy i rudy, bez jednego jajka.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

30.11.2016 19:01

Wątków: 109 | Odpowiedzi: 1759

jcxjcx

Dokładnie od Medionu odeslalem. Wrocil z inna wada - odbarwienia i chyba zle spasowanie matrycy - jak ruszam ekranem to sie w prawym dolnym rogu pojawiaja sie wieksze przebarwienia. Szajs jakich malo.
Ciekawe jak teraz wroci z naprawy co tym razem bedzie. Zastanawiam sie jakie mam prawa przy zwrocie takiego sprzetu - wszak byl wadliwy od nowosci.

Wolność to kwestia wyboru między samotnością a uzależnieniem od innych osób.

30.11.2016 20:17

Wątków: 32 | Odpowiedzi: 10506

Wadliwa matryca (dwukrotnie) jest istotną wadą, możesz żądać odstąpienia od umowy, albo wymiany na fabrycznie nową sztukę z tytułu rękojmi.

Dzieciak z pedalskim ryłem, łysy i rudy, bez jednego jajka.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

07.12.2016 13:54

Wątków: 109 | Odpowiedzi: 1759

jcxjcx

Czekam na finał drugiej naprawy. Jak znowu coś będzie będę działać.

Wolność to kwestia wyboru między samotnością a uzależnieniem od innych osób.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

13.12.2016 16:33

Wątków: 109 | Odpowiedzi: 1759

jcxjcx

Dostałem dziś moja Yoge z powrotem z serwisu. Rozpakowałem włączyłem i... no właśnie się nie włączyła.
Dzięki temu nie mogłem zweryfikować czy usterka z drugiego zgłoszenia została naprawiona - swoją drogą wiem, że nie gdyż statusie naprawy napisali, że pomimo testów diagnostycznych nie udało im się stwierdzić usterki. No cholera - skoro usterka polegała na tym, że jak się rusza ekranem to powstają odbarwienia! Przeinstalowali system, spakowali, odesłali no i dupa, odesłali z usterką!
Zadzwoniłem do Lenovo i zrobiłem trzecie zgłoszenie w ciągu 1,5 miesiąca odkąd kupiłem sprzęt. W ciągu 48h kurier podjedzie go odebrać aby zawieźć go znowu na serwis. Kpiny. Nie polecam Lenovo. Jestem ciekawy co dalej...
Trzeba było kupić znowu Asusa - obecnie jeszcze mam model U36JC, któremu przedłużyłem życie wkładając dysk SSD.

Wolność to kwestia wyboru między samotnością a uzależnieniem od innych osób.

Aby dodać odpowiedź zaloguj się.