Sony Xperia SP - wideo recenzja i opinia

Maciej Guguł, 2013-07-17 20:39 | Źródło |

tytulowe-xperia_sp

Nie tak dawno temu postanowiliśmy zamieścić ankietę, w której to nasi widzowie lub też czytelnicy mogli zagłosować na dowolnie wybrany przez siebie smartfon, który następnie miał zostać głównym obiektem wideo recenzji. Ku naszemu zaskoczeniu zwycięzcą okazała się słuchawka klasyfikowana w średnim segmencie stworzona przez japoński koncern Sony, a jest to Xperia SP. Nieoficjalnie mówi się, że to następca modelu S, który rozpropagował całą linię Xperia od czasu rozłąki Sony z Ericssonem, ale producent nigdy nie nadał mu takiego przydomku, dlatego ciężko szukać tu bezpośredniego odwołania do poprzednich urządzeń. Niemniej jednak warto odpowiedzieć sobie na pytania, co oferuje ów smartfon i czy użytkownik może być zadowolony z jego zakupu? Jeśli chcecie zapoznać się z moją opinią na temat Sony Xperia SP, to zapraszam Was do obejrzenia poniższej wideo recenzji. 

Wideo recenzja Sony Xperia SP

Specyfikacja Sony Xperia SP

specyfikacja-sony_xperia_sp

 

Strona 1 z 5

Tagi: smartfon, Sony, recenzja, test, Lifestyle, Maciej Guguł, wideo, opinia, wideo recenzja, frazpc, xperia, opis, wideo test, Xperia SP, Sony Xperia sp, c5303,

Komentarze (10)

Skocz do ostatniej odpowiedzi | Pierwszy post na stronie

17.07.2013 21:53

Wątków: 242 | Odpowiedzi: 14257

Czy to

Obrazek dodany przez użytkownika

Plik graficzny (zmniejszony z 703x609) pochodzi stąd



Ma odwzorowanie w rzeczywistości ? Ikona: :D

i7 2600K@4.5GHz, Le Grand Macho, Asus Maximus V GENE, Mushkin Redline 2133MHz CL9 16GB, GTX260 896MB, Plextor M5S 128GB, Crucial MX200 250GB, 2xWD RED 2TB, Corsair RM650, Lian Li V359WX

17.07.2013 23:05

Wątków: 50 | Odpowiedzi: 2081

...

Nie wiedziałem że mój l5 się jeszcze mieści w wykresach Ikona: :P

17.07.2013 23:41

Wątków: 0 | Odpowiedzi: 9292

No i straciłem 13 minut,

bo nie dowiedziałem się, czy da rady obsługiwać ekran ogórkiem.


Obrazek dodany przez użytkownika

Plik graficzny pochodzi stąd

We don’t have time for this. Klingons are invading Uranus.

18.07.2013 00:31

Wątków: 693 | Odpowiedzi: 35597

Devil

mozliwe, w koncu ma ekran z mniejszym ppi :x w sensie, ze rozdzialka slabsza od zetki...

Zapach obietnicy mam... :O

18.07.2013 09:47

Wątków: 7 | Odpowiedzi: 3985

chyba

tylko najtańsi chińczycy stosują jeszcze zwykłe tft w smartfonach...

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

19.07.2013 22:12

Wątków: 0 | Odpowiedzi: 2

Błąd w specyfikacji S-ki

Sony Xperia S nie ma możliwości dołożenia karty pamięci bo nie ma dedykowanego slotu. Mamy dostępną wyłącznie pamięć wbudowaną. W specyfikacji błędnie więc podano obsługiwanie kart micro sd 32 GB.

19.07.2013 22:15

Wątków: 275 | Odpowiedzi: 9943

sp wygralo

ankiete i tylko 6 komentarzy. Mi sie wydaje ze ta ankieta to sciema :-P

20.07.2013 00:49

Wątków: 134 | Odpowiedzi: 2001

bardzo fajny ten

Świecący pasek na dole, szkoda tylko, że nie jest równomiernie podświetlony.

Core i7 4790k @ 4,8 ▀ MSI Z97 Gaming 5 ▀ Corsair DDR3 2x4GB 1600MHz CL9 Vengeance ▀ Plextor PX-128M5S ▀ Be Quiet L8 500W ▀ Mugen 4 ▀ HTC One M7

21.07.2013 10:40

Wątków: 17 | Odpowiedzi: 39136

cfaniak

bo ankietę zrobili na fejsie, a nie frazie, czyli pewnie większość tamtejszych ogląda ino recki Misiurego na YT i nawet na fraza nie wchodzi, nie mówiąc o posiadaniu konta Ikona: ;)
Więc w sumie nie wiem jaki jest sens robić tam ankietę skoro umieszczając ją na frazie zarobiliby więcej Ikona: ;)

21.07.2013 15:56

Wątków: 26 | Odpowiedzi: 569

Według tych wykresów to bateria szału nie robi

A wydawać się mogło że to silny punkt XSP. Z drugiej strony cześć długość pracy jedni bardzo chwalą, a jedni narzekają, tak jak na dotyk czy pracę WiFi.

Asrock Z77 Ext4/ i3570k/ CNPS10xPerforma/ Kingston HyperX Blu 2x8GB/ MSI GTX 670 PE/ Seasonic S12II500W/ Xonar D1/ Samsung 830 256GB/ WD 1TB/ Dell 2412M

21.07.2013 16:58

Wątków: 17 | Odpowiedzi: 39136

Azael

słowo klucz - metodologia Ikona: ;)
Szczególnie duże rozbierzności wychodzą przy testowaniu baterii - zwłaszcza w smartfonach, gdzie ekrany żrą dużo mają spore zakresy jasności, procki mają rozmaite tryby oszczędzania energii itd. a każdy testuje inaczej.
Misiury np. na max jasności ekranu, kto inny może na 50%, a jeszcze kto inny ustawia w każdym modelu dokładnie np. 120cd/m2 Ikona: ;)
a jedne świecą max na 700cm/m2 a inne max 300 Ikona: ;)

22.07.2013 17:41

Wątków: 26 | Odpowiedzi: 569

Ale kto używa telefon ze 100 procentową jasnością?

Rozumiem w pełnym słońcu, ale we wszystkich innych sytuacjach mam wyświetlacz ustawiony na 2 najniższy poziom i jest jak dla mnie wystarczająco..

Asrock Z77 Ext4/ i3570k/ CNPS10xPerforma/ Kingston HyperX Blu 2x8GB/ MSI GTX 670 PE/ Seasonic S12II500W/ Xonar D1/ Samsung 830 256GB/ WD 1TB/ Dell 2412M

22.07.2013 18:33

Wątków: 17 | Odpowiedzi: 39136

mnie też to niezbyt odpowiada, zwłaszcza że niektóre są na max bardzo jasne i wtedy żrą sporo więcej niż typowo.
Dlatego wyniki baterii, a przede wszystkim zależności między modelami u Misiurego często są sporo inne niż u konkurencji.

Jedyne co mogę dobrego powiedzieć to to że faktycznie zużywa je aż padną, a niektórzy używają chyba jakichś "oszukańczych" programów prognozujących Ikona: ;) (chyba że coś pomieszałem)

Aby dodać odpowiedź zaloguj się.