ZAMKNIĘCIE SERWISU

Cyfrowy Polsat S.A. z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Łubinowa 4a, 03-878 Warszawa, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000010078, dla której akta rejestrowe prowadzi Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, o kapitale zakładowym 25 581 840,64 zł w całości wpłaconym, NIP 7961810732, niniejszym informuje, że kończy działalności w zakresie działalności Serwisu FrazPC.pl. Zamknięcie Serwisu nastąpi w dniu 31 grudnia 2018 roku. Do dnia 31 grudnia 2018 roku serwis będzie działał na dotychczasowych zasadach. Zachęcamy aby w tym okresie pobrać z Serwisu potrzebne użytkownikom materiały, gdyż po dniu 31 grudnia 2018 roku żadne materiały nie będą dostępne.

[PR] Solidny średniak z panelem o proporcjach 18:9? Już niebawem recenzja Honor 9 Lite

Daniel Górecki, 2018-07-30 11:52 | Źródło własne |

Jeśli kompletnie nie interesują Was nadchodzące zapowiedzi flagowych smartfonów od największych producentów, bo staracie się mocno ograniczyć wydatki albo uważacie, że 3000 PLN za telefon to duże przegięcie, to mamy dla Was ciekawą propozycję. Okazuje się bowiem, że w dużo niższym budżecie również można znaleźć interesujące opcje, a jedną z nich - Honor 9 Lite - zrecenzujemy dla Was już niebawem.

Tymczasem przyjrzyjmy się, co model ten ma do zaoferowania „na papierze”, bo Huawei nie bez przyczyny może się pochwalić trzecią pozycją wśród największych producentów smartfonów na rynku. Honor 9 Lite otrzymał panel o proporcjach 18:9 - 5,65-calowy ekran o rozdzielczości Full HD+, a jego sercem został 8-rdzeniowy procesor Kirin 659 o częstotliwości taktowania dochodzącej do 2,36 GHz. Do wyboru mamy dwie wersje telefonu różniące się pamięcią - z 3 GB pamięci RAM i 32 GB na dane lub 4 GB RAM i 32 GB/64 GB pamięci wewnętrznej. W obu przypadkach otrzymujemy także slot na karty microSD o pojemności do 256 GB.

Mocną stroną smartfona mają być również jego możliwości fotograficzne, bo zarówno z przodu, jak i z tyłu, znajdziemy podwójną jednostkę. Obie składają się z 13 MP sensora głównego oraz 2 MP pomocniczego i potrafią nagrywać wideo w rozdzielczości 1080p. Za czas pracy sprzętu odpowiada zaś bateria o pojemności 3000 mAh z opcją szybkiego ładowania Super Charge,a  całość działa pod kontrolą systemu operacyjnego Android Oreo z nakładką Emotion UI.

Honor 9 Lite dostępny jest w 3 wersjach kolorystycznych, tj. czarnej, szarej i niebieskiej, a jeśli chodzi o cenę, to w serwisie GearBest trwa właśnie promocja na międzynarodową wersję 3 GB RAM + 32 GB ROM, która kosztuje 710 PLN (darmowa wysyłka do Polski). Jeśli jednak chcecie najpierw zweryfikować obietnice producenta, to zapraszamy na naszą recenzję - wypatrujcie jej niedługo na FrazPC.pl i GeekWeek.pl.

imgw

Tagi: smartfon, Android, recenzja, test, Huawei, zapowiedź, Honor, Honor 9 Lite,

Komentarze (8)

Skocz do ostatniej odpowiedzi | Pierwszy post na stronie

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

30.07.2018 12:03

Wątków: 62 | Odpowiedzi: 2607

...

Mnie jednak szlag trafia z tymi proporcjami bo dużo apek nie obsługuje tego i ma czarny pas na dole.

30.07.2018 14:48

Wątków: 52 | Odpowiedzi: 493

FracPC.pl

na końcu Ikona: :D

31.07.2018 01:30

Wątków: 258 | Odpowiedzi: 15040

A niby

Jakie?

There is nothing more permanent than a temporary solution that works.Temporary is only temporary if they doesn't work.

31.07.2018 08:33

Wątków: 119 | Odpowiedzi: 6721

123

Jeśli mogę coś zasugerować do recenzji, to prosiłbym o test aplikacji sportowych - do tego w zasadzie nawet nie trzeba biegać czy jeździć na rowerze Ikona: ;) Wystarczy włączyć jednego dnia np. Stravę, a drugiego Endomondo rano i zostawić w tle (wcześniej zabezpieczając przed ubiciem przez system - skoro testujesz, to odnajdziesz, co i jak), żeby sobie zapisywało, a w międzyczasie robić wszystko inne (rozmowy tel, sms, aparat itd.) Nieważne, że zgubi zasięg w budynku, powinno się po prostu pogubić co do pozycji, ale zostać w tle i działać dalej. Chodzi oczywiście o ubijanie apek działających w tle, o czym było ostatnio sporo przy okazji VLC - https://www.androidcentral.com/blocking-huawei-phones-downloading-vlc-through-play-store-craziest-thing-happen-week oraz http://www.komputerswiat.pl/nowosci/aplikacje/2018/30/vlc-na-androida-zablokowane-na-nowszych-smartfonach-marki-huawei.aspx

A gdyby była szansa na pełnoprawny test w tym zakresie (czyli dłuższy trip rowerowy albo chociaż trasa autkiem na kila godzin), to tym lepiej... Nikt tego nie robi w recenzjach, a potem autorzy z takiego np. Spidersweb zadowoleni, że im Endo na Huawei działa, bo godzinkę pobiegali Ikona: :P Chodzi o test na 4-6h z normalnym wykorzystaniem telefonu w tym czasie, bo przecież na rowerze ktoś czasem zadzwoni, czasem pstryknie się też przy tym fotek 5, a czasem 55...

.:: only happy when it rains ::. .:: x360 gamertag: n0onePL ::.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

31.07.2018 09:36

Wątków: 280 | Odpowiedzi: 13773

gonzoo

jakie testy, przeciez fraz poza boardem już umarł ;D

PS4 Pro | PS VR | X360 | Nexus 4 | LG G Pad 8.3 | Intel i5-6500, Kingston 16 GB RAM DDR4 2133MHz CL14, EVGA GeForce GTX 960 4 GB, ASRock H110M-DGS | SSD + HDD | i inne bzdury | kto to czyta...

31.07.2018 11:45

Wątków: 119 | Odpowiedzi: 6721

123

rudy_mundek, na boardzie zdania w tym konkretnym temacie są podzielone Ikona: ;) Tymczasem Daniel pisze, że:
- "Okazuje się bowiem, że w dużo niższym budżecie również można znaleźć interesujące opcje, a jedną z nich - Honor 9 Lite - zrecenzujemy dla Was już niebawem"
- "Jeśli jednak chcecie najpierw zweryfikować obietnice producenta, to zapraszamy na naszą recenzję - wypatrujcie jej niedługo na FracPC.pl i GeekWeek.pl"
...no to podpowiadam, co by można było na serio sprawdzić, bo temat jest dosyć istotny i często się pojawia, a ostatnio wrócił nieco głośniej przy okazji VLC. Czy coś z tym autor zrobi, to już jego sprawa. Zobaczymy Ikona: :P

.:: only happy when it rains ::. .:: x360 gamertag: n0onePL ::.

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

31.07.2018 15:46

Wątków: 529 | Odpowiedzi: 22253

wypatrujcie jej niedługo na FracPC.pl


FraC? Moze lepiej FryzPC, od golenia frajerow? Ikona: lol

The kids of today should defend themselves against the seventies...

11.09.2018 10:44

Wątków: 190 | Odpowiedzi: 3531

coś długi

ten test

27.09.2018 20:55

Wątków: 53 | Odpowiedzi: 881

wiadomo jakie proporcje są najlepsze

17:9 np. na pewno 2:1 lub więcej są do dupy.... Mam Xiaomi MIX i to jest dużo lepsze rozwiązanie niż MI 8.

32UD99, 1950x, MSI 1080 ti Gaming X, 4x8GB 3200 CL14, Corsair MP500,WD He10, Enermax TR 360, corsair HX1200i, Thermaltake Core V51 TG.

Aby dodać odpowiedź zaloguj się.