Kingdom Come: Deliverance - premierowy zwiastun i pierwsze recenzje

Daniel Górecki, 2018-02-13 10:15 | Źródło |

Kingdom Come: Deliverance przeszło naprawdę długą drogę od pierwszej zapowiedzi 4 lata temu i kampanii na Kickstarterze, która pomogła ufundować tę grę. Premiera była wielokrotnie przekładana, a twórcy zasadniczo zmieniali także pewne koncepcje (np. wydawania produkcji w 3 odcinkach), ale produkcja Warhorse Studios w końcu zadebiutowała na rynku.

W związku z tym doczekaliśmy się nowego premierowego zwiastuna, który oczywiście ma na celu zachęcenie nas do sięgnięcia po tę produkcję. W sieci pojawiają się już pierwsze recenzje tego tytułu i opinie jak na razie są dość mieszane i wygląda na to, że gra jest słabo zoptymalizowana oraz zwiera mnóstwo błędów (chwalone sąza to fabuła, elementy RPG i klimat). Tak czy inaczej, fani średniowiecznych klimatów w realistycznym ujęciu nie mają zbyt dużego wyboru i powinni zainteresować się tą grą.

Jeśli zdecydujecie się zaś na zakup gry, to musicie przygotować się na pobieranie naprawdę dużego patcha premierowego. Aktualizacja zajmuje bowiem ok. 23 GB i wprowadza mnóstwo istotnych poprawek dialogów, animacji czy walki.

Pierwsze recenzje:

  • TheSixthAxis: 4/10
  • Gadgets 360: 5/10
  • GameReactor UK: 6/10
  • PressStartAustralia: 6/10
  • GamePro Germany: 7.6/10
  • WindowsCentral: 3/5
  • Heavy.com: 9/10
  • HardcoreGamer: 3.5/5
  • AttackOftheFanboy: 2.5/5
  • GameRevolution: 4.5/5
  • GameSpew: 9/10
  • Cubed3: 7/10
  • DarkStation: 8/10
  • GameWatcher: 8/10

 

Tagi: PC, PS4, Xbox One, trailer, rpg, recenzje, Kingdom Come: Deliverance,

Komentarze (7)

Skocz do ostatniej odpowiedzi | Pierwszy post na stronie

13.02.2018 10:26

Wątków: 91 | Odpowiedzi: 992

....

Nie posmarowali recenzentom i mamy duży rozrzut ocen od 50% do 90%. Zobaczymy w praktyce jak będzie.

"I told you - you are dead this is the afterlife and I am God."

13.02.2018 11:44

Wątków: 864 | Odpowiedzi: 17658

w praktyce to już KZI ogrywa

i7 2600K 4,7Ghz,Raijintek Aidos, Asus P8P67 PRO, 24GB RAM DDR3 G.Skill 2133,MSI GTX 1070Ti 8GB, SSD 850 PRO 256GB, WD Red 6x 4TB,Sound Blaster Z, Eizo FS2434

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

13.02.2018 19:58

Wątków: 72 | Odpowiedzi: 1084

.

Nie wiem gdzie tu zachwyt. Dla mnie gra średniak.

13.02.2018 20:52

Wątków: 1 | Odpowiedzi: 271

Jak ktoś lubi takie

gry to go wciągnie proste.Tak samo jak pod koniec przyszłego roku pojawi się PS5 z wypierdzielonymi w kosmos możliwościami to każdy będzie chciał ją mieć nawet jak cena osiągnie 4tysiące złotych.
Nawet nie będziecie musieli wyciągać z archiwum moich słów bo się przypomnę a tylko AMD może to zapewnić bo jako jedyni nie cenią swoich produktów tak wysoko.

13.02.2018 22:10

Wątków: 261 | Odpowiedzi: 12957

gatts nawet pod newsem o grze potrafi wepchanac swoje sprzetowe fantazje Ikona: lol

PS4 Pro | PS VR | X360 | Nexus 4 | LG G Pad 8.3 | Intel i5-6500, Kingston 16 GB RAM DDR4 2133MHz CL14, EVGA GeForce GTX 960 4 GB, ASRock H110M-DGS | SSD + HDD | i inne bzdury | kto to czyta...

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

14.02.2018 09:31

Wątków: 298 | Odpowiedzi: 49561

Ikona: :D

i7-8700K@4900 / Z370-F / 16GB 3200 CL14 / GTX 1080Ti@2012/11500 / 670GB SSD / RM750

14.02.2018 09:54

Wątków: 103 | Odpowiedzi: 7532

gatts19

eeeeeeeeeeeee ?????

Oculus Rift +1700x@4ghz +Asus Crosshair VI+Team Group Dark@3200c14 +WymiotTytanik@2.1/11.5+Samsung NVME SM961+SuperFlower Platinum 1200+ Phobya Nova 1080 Watercooling zabawka Integra JDM DC2

Aby dodać odpowiedź zaloguj się.