Kingdom Come: Deliverance - premierowy zwiastun i pierwsze recenzje

Daniel Górecki, 2018-02-13 10:15 | Źródło |

Kingdom Come: Deliverance przeszło naprawdę długą drogę od pierwszej zapowiedzi 4 lata temu i kampanii na Kickstarterze, która pomogła ufundować tę grę. Premiera była wielokrotnie przekładana, a twórcy zasadniczo zmieniali także pewne koncepcje (np. wydawania produkcji w 3 odcinkach), ale produkcja Warhorse Studios w końcu zadebiutowała na rynku.

W związku z tym doczekaliśmy się nowego premierowego zwiastuna, który oczywiście ma na celu zachęcenie nas do sięgnięcia po tę produkcję. W sieci pojawiają się już pierwsze recenzje tego tytułu i opinie jak na razie są dość mieszane i wygląda na to, że gra jest słabo zoptymalizowana oraz zwiera mnóstwo błędów (chwalone sąza to fabuła, elementy RPG i klimat). Tak czy inaczej, fani średniowiecznych klimatów w realistycznym ujęciu nie mają zbyt dużego wyboru i powinni zainteresować się tą grą.

Jeśli zdecydujecie się zaś na zakup gry, to musicie przygotować się na pobieranie naprawdę dużego patcha premierowego. Aktualizacja zajmuje bowiem ok. 23 GB i wprowadza mnóstwo istotnych poprawek dialogów, animacji czy walki.

Pierwsze recenzje:

  • TheSixthAxis: 4/10
  • Gadgets 360: 5/10
  • GameReactor UK: 6/10
  • PressStartAustralia: 6/10
  • GamePro Germany: 7.6/10
  • WindowsCentral: 3/5
  • Heavy.com: 9/10
  • HardcoreGamer: 3.5/5
  • AttackOftheFanboy: 2.5/5
  • GameRevolution: 4.5/5
  • GameSpew: 9/10
  • Cubed3: 7/10
  • DarkStation: 8/10
  • GameWatcher: 8/10

 

Tagi: PC, PS4, Xbox One, trailer, rpg, recenzje, Kingdom Come: Deliverance,

Komentarze (7)

Skocz do ostatniej odpowiedzi | Pierwszy post na stronie

13.02.2018 10:26

Wątków: 91 | Odpowiedzi: 1093

....

Nie posmarowali recenzentom i mamy duży rozrzut ocen od 50% do 90%. Zobaczymy w praktyce jak będzie.

"I told you - you are dead this is the afterlife and I am God."

13.02.2018 11:44

Wątków: 872 | Odpowiedzi: 18271

w praktyce to już KZI ogrywa

2600K wystarcza do wszystkiego

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

13.02.2018 19:58

Wątków: 73 | Odpowiedzi: 1141

.

Nie wiem gdzie tu zachwyt. Dla mnie gra średniak.

13.02.2018 20:52

Wątków: 1 | Odpowiedzi: 373

Jak ktoś lubi takie

gry to go wciągnie proste.Tak samo jak pod koniec przyszłego roku pojawi się PS5 z wypierdzielonymi w kosmos możliwościami to każdy będzie chciał ją mieć nawet jak cena osiągnie 4tysiące złotych.
Nawet nie będziecie musieli wyciągać z archiwum moich słów bo się przypomnę a tylko AMD może to zapewnić bo jako jedyni nie cenią swoich produktów tak wysoko.

13.02.2018 22:10

Wątków: 272 | Odpowiedzi: 13317

gatts nawet pod newsem o grze potrafi wepchanac swoje sprzetowe fantazje Ikona: lol

PS4 Pro | PS VR | X360 | Nexus 4 | LG G Pad 8.3 | Intel i5-6500, Kingston 16 GB RAM DDR4 2133MHz CL14, EVGA GeForce GTX 960 4 GB, ASRock H110M-DGS | SSD + HDD | i inne bzdury | kto to czyta...

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

14.02.2018 09:31

Wątków: 300 | Odpowiedzi: 50662

Ikona: :D

i7-8700K@4900 / Z370-F / 16GB 3200 CL14 / STRIX GTX 1080Ti@2012/11500 / 670GB SSD / RM750 / LG 32GK850G-B

14.02.2018 09:54

Wątków: 104 | Odpowiedzi: 8119

gatts19

eeeeeeeeeeeee ?????

Oculus Rift +2700x@4250ghz +Asus Crosshair VII+Team Group Dark@3533c14 +WymiotTytanik@2.1/11.5+Samsung NVME SM961+SuperFlower Platinum 1200+ Phobya Nova 1080 Watercooling ZABAWKA 350Z

Aby dodać odpowiedź zaloguj się.