Recenzje Ryzenów pojawią się 28 lutego

Daniel Górecki, 2017-02-15 13:00 | Źródło |

Ostatnie tygodnie obrodziły w przecieki na temat procesorów Ryzen, ale zdaje się, że te towarzyszyć nam będą już tylko przez 2 tygodnie. Oficjalne recenzje nowych procesorów AMD pojawić mają się bowiem już 28 lutego i jak donosi WccfTech producent rozsyła właśnie recenzenckie egzemplarze do redakcji na całym świecie.

Ostatni dzień lutego nie będzie jednak stanowił jednocześnie daty premiery Ryzenów, ale nie przyjdzie nam długo czekać na pojawienie się tych układów na sklepowych półkach, ponieważ te zadebiutować powinny już 2 marca. Tego dnia swoją premierę ma mieć przynajmniej większość modeli z nowej serii, ponieważ kilka może być wysyłanych do klientów przed tą datą.

Wczoraj kolejny z europejskich sklepów (konkretniej belgijski centralpoint.be) rozpoczął przyjmowanie zamówień na procesory Ryzen 7 1800X, 1700X i 1700, podając właśnie 28 lutego jako dzień realizacji wysyłek. Ich ceny tu tego sprzedawcy to odpowiednio 499 EUR, 389 EUR i 319 EUR (bez podatku).

Do sprzedaży trafić ma łącznie aż 17 modeli, ale entuzjaści powinni zainteresować się przede wszystkim Black Edition (dwa 8-rdzeniowe, jeden 6-rdzeniowy i dwa 4-rdzeniowe), które oferują technologię Extended Frequency Range (XFR), która automatycznie podkręca procesory poza poziom Turbo, dostosowując się do naszego chłodzenia (im lepszy cooler, tym szybsze CPU).

Nie da się ukryć, że z Ryzenami związane są naprawdę duże nadzieje i ostatnie przecieki napawają optymizmem, ale do 28 lutego musimy się posiłkować spekulacjami i przeciekami. Na szczęście wszystko wyjaśni się już za dwa tygodnie, a poniżej możecie też sprawdzić jak prezentować będą się pudełka nowych procesorów AMD.

2a2398c21b2f

f902ffc41776

Tagi: AMD, procesory, data premiery, CPU, recenzje, Ryzen, opakowania, XFR,

Komentarze (12)

Skocz do ostatniej odpowiedzi | Pierwszy post na stronie

15.02.2017 13:02

Wątków: 123 | Odpowiedzi: 5258

hmm

wszyscy o procesorach, a coś więcej wiadomo o samej nowej platformie? W sensie płyt głównych?

Blog żonki :) http://kiedymamaniespi.pl

15.02.2017 13:11

Wątków: 340 | Odpowiedzi: 15042

procek za 1600 plyta za 2000

Ikona: ;)

http://www.speedtest.net/my-result/6066709029 ☺

15.02.2017 16:38

Wątków: 256 | Odpowiedzi: 20225

Rok AMD nadchodzi. I co, głupio wam? Ikona: :P

silentium universi

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

15.02.2017 17:01

Wątków: 0 | Odpowiedzi: 68

@Pinto

Mam nadzieje, ze nadchodzi. Z checia oddam im moje pieniadze Ikona: :)

15.02.2017 18:10

Wątków: 17 | Odpowiedzi: 44647

olszyniak

fotki paru modeli:
http://imgur.com/a/wlE7m

info:
http://wccftech.com/find/?q=am4
i za tydzień Asrock z Biostarem (wcześniej był Asus, GBT i MSI) mają więcej dorzucić:
https://videocardz.com/65976/asrock-and-biostar-to-showcase-amd-ryzen-motherboards-on-february-22nd

16.02.2017 08:54

Wątków: 123 | Odpowiedzi: 5258

Freezer64

Dzięki za info Ikona: :)

Blog żonki :) http://kiedymamaniespi.pl

16.02.2017 09:05

Wątków: 340 | Odpowiedzi: 15042

ale biednie te sockety amd

wyglądają jak czasy 90te Ikona: :)

http://www.speedtest.net/my-result/6066709029 ☺

16.02.2017 09:40

Wątków: 48 | Odpowiedzi: 3425

....

Dlatego nikt nie kupi tych procesorów, bo kto normalny chciałby mieć taki brzydki socket, pomimo że wogóle nie będzie go widział. Nawet największa wydajność CPU i cena nie zmusi ludzi żeby włożyli swój procesor do czegoś tak ohydnego.

Kolejny rok AMD poszedł się jebać. A wystarczyło zrobić ładny socket. Amatorzy.....

16.02.2017 09:45

Wątków: 340 | Odpowiedzi: 15042

....

no to dobrze ze na to wpadłeś, może jakiegoś Nobla dostaniesz Ikona: :)

http://www.speedtest.net/my-result/6066709029 ☺

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

16.02.2017 11:12

Wątków: 856 | Odpowiedzi: 21713

alez piekne to mobo

biale od asrocka Ikona: :D bralbym dla samej satysfakcji posiadania Ikona: :)

?

16.02.2017 12:08

Wątków: 17 | Odpowiedzi: 44647

FEAR

To?

Obrazek dodany przez użytkownika

Plik graficzny pochodzi z HDD usera (zmniejszony z 800x942) Zobacz oryginał


widzę, że się ludzie nim podniecają, mnie jakoś nie kręci ten design Ikona: ;)

  • Sprawdź bezpośredni link do posta

16.02.2017 12:23

Wątków: 856 | Odpowiedzi: 21713

Ano

mnie sie bardzo podoba, tylko to swiatlo ma glupi kolor, lepszy bylby cyan Ikona: :)

?

Aby dodać odpowiedź zaloguj się.